A következő részek tartalmából

8:22

Úgy gondoltam eljött annak az ideje, hogy itt a blogfelületen is adjak egy kisebb infófrissítést arról, hogy hogyan is haladok. Mivel nagyon ráálltam a történet írására – a hónapban befejezem az utolsó két fejezetet is -, ezért nem nagyon volt időm egyéb bejegyzésekkel is ellátni Benneteket. Nem mellesleg nyár van, így én is voltam már, és még tervezek is hosszabb-rövidebb nyaralásokat. A facebook oldalamon sűrűbben jelentkezem kis szösszenetekkel, amikben tájékoztatást adok a legújabb fejleményekről, ezért érdemes ott is nyomon követni.

Amint azt tudjátok, a teljes történet befejezésének kitűzött időpontja augusztus 28, ami már nincs is olyan messze. :) Eddig egészen jól tartom az ütemtervet, a júliusi két fejezettel tegnap végeztem, melyeknek címeit az oldalsávban láthatjátok is: Felismerések áradata, valamint a Szembesítő valóság. Ezeken felül még két fejezet van hátra, melyeknek címe: Fénysugár az éjben és Lélekkapu. Ugyan a vezérszál meg van, hogy hova szeretnék eljutni az egyes fejezetek végére, viszont az út teljesen a homályba vész még előttem is, így én magam is egyfajta utazóként járom végig Vaynevel az ismeretlent.

Megfordult már többször a fejemben, hogy egy rövidebb összefoglalást megosszak-e Veletek a következő hat fejezetből, hiszen ezeket már nem fogom feltenni a blogra a kiadásra való tekintettel. Viszont nehéz lenne úgy írni róluk, hogy nem lövöm le a poént, ezért csak egy-egy mondattal fogom jellemezni őket, valamint a facebook oldalon már korábban megosztott rövidke idézetekkel szeretnék kedveskedni, remélem elnyeri tetszéseteket. A bejegyzés végén pedig megtaláljátok a zenéket, melyekre megírtam őket.

7. fejezet – Elméletek hálójában

   Vayne tovább kutakodik a háttérben meghúzódó misztikus lélekrablók eredete után több-kevesebb sikerrel, és felállítja saját elméleteit, melyekre meg akarja találni a logikus magyarázatot.

    „Magamra maradok gondolataimmal az ezernyi tudást rejtő könyvek társaságában, melyek most síri csendben hallgatnak. Nem valószínű, hogy ezt az információt egyáltalán képesek lennének megadni nekem. Viszont vacsora után írni fogok egy listát, hogy minek szeretnék utánajárni, és ennek a felsorolásnak a tetején bizonyosan ott lesznek a vámpírok és lélekrablók. Másrészről meg itt van ez a név, és a furcsa érzés, amely kíséretében megjelent.”

8. fejezet – Léleknyomat

    Tudatának oly mélységeiben jár, hol rég elfeledett emlékei elevenednek meg, rávilágítva ezzel mindarra, mely után eddig csak a sötétben tapogatózva kutatott.
 
    „Lehunyt szemeim előtt elképzelem, ahogyan magamra öltöm azt az elbűvölően bájos hölgy álarcot, melyet ebben a helyzetben elvárnak tőlem, majd amikor a képzeletbeli tükröm előtt teljes mértékben illeszkedik a maszk, újra kinyitom szemeim. Imádnivaló mosoly jelenik meg arcomon, melyet ártatlanul csillogó szemeim ékesítenek. Tökéletesen passzol oly gyakran viselt gúnyám, most már tényleg elkészültem, így képes leszek szemrebbenés nélkül elfogadni mindazt, amly az elkövetkezendő pár órában rám vár, és végleg megpecsétli egész sorsomat.”

9. fejezet – Felismerések áradata

    A korábbi utazásból visszatérve megkapja a válaszokat olyan létfontosságú kérdésekre, melyek birtokában már sokkal magabiztosabban képes Seth elé állni.

    „Viszont egyértelmű bizonyíték számomra Seth és Lamia egyidejű jelenléte körülöttem. Most már tudom, hogy miért is éreztem azt a megmagyarázhatatlan, mélyről jövő erős kapcsolatot, és feltétlen bizalmat Seth iránt”

10. fejezet – Szembesítő valóság

    Vayne magabiztosan, és az előzőleg megszerzett információkkal felvértezve belekezd élete talán egyik legnehezebb beszélgetésébe jelenről és múltról, valamint a háttérben zajló események tényleges mozgatórugójáról.

    „Jéghideg örvénynek érzem egész bensőjét, viszont a középpont merev és tiszta, akár egy befagyott hegyi tó. Káprázatos mélységéből erőteljes fénysugárként csillog egy parányi szikra, melyet hüvös páncélja kincsként rejt maga alatt. Meg akarom fejteni, tudni akarom, hogy mi az az erő, amely a háttérben húzódva itt tartja, és rendületlenül őrzi az élet legapróbb fénypontját a halál ködös mélységében”

7. fejezet: Patryk Scelina - The Dream
8. fejezet : Ramazan Yukel - New Era
9. fejezet: Audiomachine - Ice of Phoenix
10. fejezet: Audiomachine - Momentum

0 megjegyzés

Üzemeltető: Blogger.